Lainsäädännön vaatimuksia

Elintavikelaki löytyy alla olevasta linkistä.

Elintarvikelaki

Lainsäädännössä on määritelty omavalvonnan periaatteet ja kirjausvelvoitteet.

Omavalvonnan kehitys

Omavalvonta elintarvikealan yrityksissä on ollut arkipäivää lainsäädännön vaatimana yli viisitoista vuotta. Suomen liittyessä EU:n jäseneksi myös elintarvikelainsäädäntö uudistettiin yhteisön vaatimusten mukaiseksi. Uudistustyötä ja harmonisointia on jatkettu edelleen. Iso elintarvikelainsäädännön uudistus tehtiin uusimalla elintarvikelaki ja asetus vuonna 2006.

HACCPdoc®


  • Kokonaisjärjestelmä omavalvonnan ja jäljitettävyyden dokumentointiin ja johtamiseen
  • Mahdollistaa eri lähteistä tulevien tietojen hallinnan ja analysoinnin
  • Järjestelmään voidaan syöttää tietoja
    • langattomilla päätelaitteilla
    • automaattisesta lämpötila- valvonnasta
    • PC:llä paikallisesti tai verkossa

FSSC pätevyys

13.12.2012

Lars-Olof Lindrothilla on laaja FSSC-auditoijapätevyys

Pätevyysalueita ovat mm. liha- ja kalastus, meijeritoiminta, pakastus, leipomotoiminta, ravintolat ja suurkeittiöt, tukku- ja vähittäiskauppa, logistikka ja pakkausten valmistus.  Sertifioinnit kyseisillä toimialoilla voidaan hoitaa yhteistyössä DNV GL:n kanssa, joka on akreditoitu sertifiointiyritys. Kysy lisätietoja konsultoinnista tai sertifioinnista.

26.02.2016HACCPdoc ® kylmähuoneen alusta
26.02.2016HACCPdoc ® uusi versio valmistuu pian
06.04.2014Comark RF 311-T
22.05.2013Oiva esiauditointi ja koulutus
24.04.2013Oiva tulee, onko lämpömittarisi valmis
13.12.2012FSSC pätevyys
04.10.2012Uusia lämpömittareita myynnissä
23.05.2012Verkkokauppa avattu